Provincie Antwerpen

 

Haakcafés huisvandeMens Antwerpen

Opgelet: om de verspreiding van het virus COVID 19 te beperken zijn alle haakcafés t.e.m. september in de provincie Antwerpen voorlopig opgeschort.

 

Tijdens onze haakcafés/infomomenten haken we Vinnie de Vis Knuffels in fijn gezelschap met een drankje erbij. Je krijgt alle nodige uitleg over veiligheidsvoorschriften en patroon. Onze gastvrouw Anne heet je hartelijk welkom, zodat je je onmiddellijk thuis voelt, ze helpt je op weg met het patroon, geeft tips en kan je alles vertellen over het project. Katoen, vulling en patroon liggen voor je klaar. Je brengt zelf best wel een haaknaald mee van 2.5. Ervaring met haken is een plus, maar zeker niet nodig!

Twijfel je om te komen?
Niet aarzelen. Kom gewoon af. Alleen, of grijp die vriend(in) onder de arm en kom gezellig met z'n tweetjes, drietjes.... 

Locatie: telkens in het huisvandeMens, Jan Van Rijswijcklaan 96, 2018 Antwerpen 

Goesting om te komen? Meld je dan even aan via mail info@vinniedevisknuffel.be of telefonisch 03/259.1080

 

WEBINAR  "Basale stimulatie bij personen met (vergevorderde) dementie"

20 oktober 2020 van 13u tot 14.30u

(of achteraf te volgen via een link)

Wanneer bij personen met dementie gaandeweg het geheugen en de taalvaardigheid afneemt, worden ook de mogelijkheden tot contact en communicatie steeds beperkter. We gaan op zoek naar wat nog wel mogelijk is: lichamelijk contact, het uitlokken van reacties en emoties door fysieke prikkels. Over de voordelen van deze basale stimulatie en tips over hoe je te werk kan gaan, gaat deze vormingsnamiddag.


13.00 De rol van basale stimulatie bij personen met (vergevorderde) dementie, een uiteenzetting door Nadia Hainaut, dementie-expert bij Expertisecentrum Dementie Orion.
14.00 Praktische voorbeelden van basale stimulatie:
 Vinnie de Vis Knuffel en voelschorten door huisvandeMens en S-Plus vzw.
 Vinnie de Vis Knuffel in de WZC. Toelichting resultaten van een bevraging bij de WZC.
14.30 Einde

Dit webinar is een organisatie van de huizenvandeMens provincie Antwerpen en S-Plus vzw.
Inschrijving is gratis en kan via https://forms.gle/DUeEyuzcX4z8iiTt8

Kan u op 20 oktober niet voor uw scherm zitten? Geen nood. Schrijf u in en wij bezorgen u een link die u kan raadplegen op een moment dat u beter schikt.

 

Wol & Koffie  S-Plus Antwerpen

 

Maandelijks komen vrijwilligers gezellig samen om te naaien, haken, breien ... aan onze voelschorten en Vinnie De Vis Knuffels. Deze prikkelen de zintuigen, werken rustgevend en kunnen bijdragen tot contact bij personen met dementie in de laatste stadia. Samen met huisvandeMens bezorgt S-Plus deze belangrijke hulpmiddelen aan verschillende woonzorgcentra. Heb je interesse? Laat het ons weten!  antwerpen@s-plusvzw.be of 03/285 43 36

 

3 september 2020 13.30-16.00

1 oktober 2020  13u30-16u00

5 november 2020  13u30-16u00

3 december 2020  13u30-16u00

 

Onze activiteiten vind je ook terug op de Facebookpagina Vinnie de Vis Knuffel.