Heb je interesse om mee te haken? Geweldig!

 

Provincie Antwerpen

Hier hebben we momenteel meer dan genoeg Vinnie De Vis Knuffels gehaakt. Wil je eventueel info over of deelnemen aan een ander haakproject (bv Troostkussen)? Neem dan even contact op met antwerpen@demens.nu

 

Provincie Limburg

Dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers in Limburg, hebben we momenteel voldoende Vinnie de Vis Knuffels. 

In het huisvandeMens Genk gaan ze vanaf september van start met een nieuwe creatief project: Crea(t)uur. Voor data en bijkomende informatie kan je terecht op hun Facebookpagina

Provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

Hier zijn nieuwe Vinnie de Vis Knuffels nog steeds heel erg welkom!

Gezien de specifieke richtlijnen waarmee Vinnie de Vis Knuffels gehaakt worden, en omdat we uit ervaring merken dat eraan beginnen niet zo eenvoudig is, organiseren we regelmatig infomomenten en haakcafés voor nieuwe hakers. 

Daar ontvang je dan ook het aangepaste patroon, leer je hoe je een Vinnie de Vis Knuffel maakt die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet, en leer je ook andere hakers kennen - wat steeds gezellig is! Meer info over de haakcafés en infomomenten vind je hier.

 

Ben je een geroutineerde haker of lukt het je toch niet om een haakcafé te bezoeken? Dan zijn er starterspakketten te verkrijgen, waarin je het juiste katoen, vulling, het patroon en een begeleidende brief terugvindt. Je kan deze op afspraak komen afhalen in huisvandeMens Kortrijk

Gelieve daarvoor eerst even dit formulier https://forms.gle/2hYiAHqVbSPaTzRd9 in te vullen, zodat we een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid katoen die jij nodig hebt.

Het patroon kan enkel bezorgd worden na het invullen van het formulier en na persoonlijk contact met een medewerker. 

 

Materiaal

Vinnie de Vis Knuffel wordt gehaakt met 100 % katoengaren geschikt voor haaknaald 2,5 en poppenvulling (zie lijst goedgekeurd katoen). De knuffels moeten kunnen gewassen worden op 60 graden. De toeren worden in spiralen in het rond gehaakt zonder de toer af te sluiten

Als je los haakt, gebruik een kleinere haaknaald, er mogen hoe dan ook geen gaten zijn waardoor de vulling te zien is. Dit omwille van veiligheidsredenen. 

Gebruik geen wit of zwart of te donkere kleur wegens niet stimulerend genoeg. Een hoofdkleur met hier een daar een klein streepjes zwart of wit mag wel.

Je kan natuurlijk ook altijd je eigen katoen gebruiken, als dit goedgekeurd is. Dat kan je hier checken.

goedgekeurd katoen
PDF – 82,6 KB 2303 downloads

 

Kwaliteitscontrole

Aangezien er om veiligheidsredenen steeds een controle van elke Vinnie de Vis Knuffel dient te gebeuren (gaatjes, loshangende draadjes, lengte tentakels, uitstekende vulling, grootte etc.), vragen we om afgewerkte knuffels steeds binnen te brengen in een huisvandeMens in je buurt.